Ambassade van België in Kroatië
Home Newsroom Evenementen

Evenementen

Wallonie-Bruxelles in Kroatië heeft zijn Facebook-pagina gelanceerd!

U vindt er nieuws van Wallonie-Bruxelles International in Kroatië: conferenties, tentoonstellingen, festivals, literaire avonden, seminaries ...

@WallonieBruxellesenCroatie promoot zowel de Franse taal als de Franstalige Belgische literatuur en cultuur in Kroatië.

De Spirou4rights tentoonstelling en brochure zijn nu ook beschikbaar in het Kroatisch

 

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de aanneming van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens hebben de SPIROU-krant en het Hoog Commissariaat voor de mensenrechten van de Verenigde Naties besloten hun krachten te bundelen om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de principes van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, via bekende strippersonages zoals  Blake en Mortimer, Lucky Luke, Marsupilami, Agent 212, Cubitus of de kat van Philippe Geluck en andere getalenteerde stripauteurs .

Verdedig de mensenrechten met Spirou en download de tentoonstelling via de PDF-links samen met de Spirou4rights-brochure vertaald in het Kroatisch. Dit project ontstond  door de lokale samenwerking tussen de Belgische ambassade in Kroatië, het Huis voor de Rechten van de Mens in Zagreb en Wallonië Brussels International:

PDF-link Spirou4rights tentoonstelling

PDF-link Spirou4rights brochure

 

Z.E. Nicolaas Buyck, nieuwe Ambassadeur van het Koninkrijk van België in Kroatië.

De nieuwe Ambassadeur van het Koninkrijk van België in Kroatië, Z.E. Nicolaas Buyck, heeft op 3 oktober zijn geloofsbrieven aan H.E. Mevr. Kolinda Grabar Kitarović, Presidente van de Republiek van Kroatië, overhandigd. Ambassadeur Buyck was vergezeld door dhr. Jonas De Meyer, adjunct-posthoofd, en dhr. Antonio Garcia Postigo, onze economische en handelsattaché.

 

Opening van het Ereconsulaat in Split

Op 3 april 2019 heeft Z.E. Ambassadeur Philippe Benoit de heer Goran Šarić (zie foto), ereconsul van België in Split, officieel geïntroduceerd bij de lokale deelnemers van het politiek en economisch leven, de sleutelfiguren van de administratie alsook aan de lokale Belgische gemeenschap tijdens een receptie in het Hotel Park te Split. Het consulaire rechtsgebied van dhr. Šarić bevat de provincies Zadar, Šibenik-Knin en Split-Dalmatië.

Opening van het Ereconsulaat in Opatija

Op 22 maart 2018 heeft de Ambassadeur van België, Z.E. Philippe Benoit, het Belgische wapenschild aan dhr. Ivan Kovačić overhandigd, waarmee deze officieel het ambt als ereconsul van het Koninkrijk België in Kroatië, met zetel in Opatija en met consulaire bevoegdheid in de Istarska, Primorsko-goranska en Ličko-senjska  županija, opneemt.