Ambassade van België in Kroatië

België in Kroatië

Welkom op onze website!
 

 

U bent een Belg die onlangs naar Kroatië of Bosnië-Herzegovina is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Zagreb? U reist als toerist door Kroatië of Bosnië-Herzegovina en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres. Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Kroatië en Bosnië-Herzegovina gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

DIEFSTAL OF VERLIES VAN IDENTITEITSDOCUMENTEN 

Indien u een Belgisch staatsburger bent die momenteel in Kroatië reist en uw identiteitsbewijs werd gestolen of verloren, bel dan de ambassade (+385 1 4578 901) als u zich in Zagreb of in de omgeving bevindt of neem contact op met één van onze ereconsulaten (Opatija, Split, Dubrovnik) volgens uw locatie in Kroatië.

 

INFORMATIE OVER ACTIEVE COVID-19 MAATREGELEN IN BELGIE EN KROATIE

COVID-19 - Reis naar België

COVID-19 – Reis naar Kroatië

 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR BELGISCHE TOERISTEN DIE NAAR KROATIE REIZEN

- Sinds 1 januari 2023 is Kroatië lid van de Schengenzone. De pascontroles aan de grenzen tussen Kroatië en Slovenië en tussen Kroatië en Hongarije werden opgeheven. De pascontroles op de luchthavens voor reizen binnen de Schengenzone zullen wegvallen op 26 maart 2023.

Hoe dan ook, Belgische reizigers (volwassenen en kinderen) moeten in het bezit zijn van een geldig reisdocument om naar Kroatië te reizen: een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart met foto.

- Belgische toeristen worden sterk aangeraden om zich te registreren op www.travellersonline.diplomatie.be.

- Opgelet: Belgen die vóór hun vertrek het verlies van hun identiteitskaart hebben aangegeven, maar het ondertussen hebben teruggevonden, wordt aanbevolen om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen, daar de oude identiteitskaart als "verloren" geseind kan blijven, wat voor problemen kan zorgen bij eventuele pascontroles.

- Indien u zich in Slovenië bevindt (ook indien u zich aan de Kroatische grens bevindt maar nog steeds op Sloveens grondgebied) en u hebt uw reisdocument verloren, vergeten of het werd gestolen, gelieve contact op te nemen met het ereconsulaat in Ljubljana of de Ambassade in Wenen.

- Indien u zich in Kroatië bevindt en en u hebt uw reisdocument verloren, vergeten of het werd gestolen, gelieve contact op te nemen met de Ambassade in Zagreb of met één van onze ereconsulaten (Opatija, Split, Dubrovnik) naargelang uw locatie in Kroatië.

-Sinds 1 januari 2023 is de Euro ook de nationale valuta in Kroatië.

- Binnen de EU is er vrij verkeer van goederen, ook in Kroatië.

- Wat het reizen met huisdieren betreft gelden in Kroatië dezelfde regels als in de andere landen van de EU: het dier moet een microchip hebben en een Europees dierenpaspoort.

 

 

Nieuws

25 Mar

Na activiteiten in de hoofdstad Pretoria en in Johannesburg sluiten de Koning en de Koningin hun staatsbezoek aan Zuid-Afrika af met een tweedaags programma in Kaapstad, het tweede belangrijkste economische centrum van het land.

24 Mar

Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Zuid-Afrika reizen de Koning en de Koningin naar Johannesburg, de dichtstbevolkte stad van het land.

23 Mar

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen zijn gisteravond in Pretoria aangekomen en starten vanochtend hun vierdaagse staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

23 Mar

Op 23 en 24 maart organiseert het platform Be-cause health, dat stakeholders verenigt in België en lage- en midden-inkomenslanden, een hybride internationale conferentie “Breaking taboos in global health”.

20 Mar

Van 22 tot 27 maart 2023 brengen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin der Belgen een staatsbezoek aan Zuid-Afrika.